Handige tips voor vis op de barbecue.
Vis bereiden op de barbecue is vrij eenvoudig.
Met de volgende tips maakt u de lekkerste gerechten voor uzelf en uw gasten.
De stevige vissoorten zoals zalm, tonijn of witvis met huid zijn makkelijk te bereiden omdat deze niet snel uit elkaar vallen.
Gamba's en hele vissen zoals dorade, zeebaars en rode forel zijn ook favoriet op de barbecue.
Zorg dat de barbecue voldoende hitte afgeeft zonder vlammen.
Kwast de huid van de filets of de hele vis in met olie om uitdroging en plakken te voorkomen.
Wanneer er een kap aanwezig is op de barbecue, sluit deze om de warmte vast te houden.
Maak het draaien van de hele vis makkelijk door ze in een speciale visklem te plaatsen.
Bij gemarineerde vis is het aan te raden om er folie onder te leggen, de druppels van de marinade zorgen namelijk vaak voor vlammen.
De meest veilige manier voor vis op de barbecue te bereiden is door het te verpakken in folie.
U kunt dan verse groente en kruiden gebruiken om de vis nog meer smaak te geven.
Wilt u zelf visspiezen maken? Gebruik dan platte spiezen en geen ronde, de meeste vis is namelijk niet stevig genoeg om te blijven zitten.
Heeft u nog vragen of wilt u nog een lekker visrecept voor op de barbecue?
Neem dan contact met ons op of kom langs in de winkel, wij staan u graag te woord.
Dirks vishandel
Smaak en passie voor de échte fijnproevers!
©2024 Dirks Vishandel • Privacyverklaring • Cookies • Proclaimer • Voorwaarden • Webontwikkeling: 2nd Chapter
Afhalen of bezorgen, betaal online via iDEAL. Alle betalingen worden veilig verwerkt via MOLLIE.